Mountainbiketochten exclusief voor vrouwen (Artikel HLN)

Mountainbiketochten exclusief voor vrouwen (Artikel HLN)

Dames die willen mountainbiken, maar er tegenop zien om met een kliek mannen mee op pad te moeten, kunnen voortaan terecht bij fietsenwinkel Ride. "Wij organiseren 'girls rides': tochten exclusief voor dames."

"Het klikt tussen mijn klanten", zegt Michael Simms, ex-wielrenner en uitbater van fietsenwinkel Ride. "Ze hebben een community gevormd en trekken er samen op uit met de mountainbike. De organisatie laat ik over aan Kim." Competitierenster Kim Saenen neemt de dames op sleeptouw. "Meerijden met de mannen is voor veel dames vervelend, door het niveauverschil. Onder vrouwen ligt de drempel lager en kunnen we ons beter amuseren."

Champagne

"Na onze eerste tocht werden we bij terugkomst aan de winkel door Mike onthaald met champagne. Mijn vriend heeft onze fietsen gepoetst toen wij op het terras zaten. Dat smaakt naar meer. Op 24 juli rijden we voor de tweede keer uit."

Vertrekpunt is de winkel van Mike. "We volgen nooit de toeristische pijltjes, maar stippelen ons eigen parcours uit. Tijdens de ritten geef ik oefeningen in rijvaardigheid, zoals korte bochtjes nemen of van trappen rijden. Met de juiste techniek heb je meer plezier. Je hoeft geen volleerde mountainbikester te zijn om met ons mee te rijden", zegt Kim. (VDWT)

Ride Bikes

Nijverheidslaan 21 - 3290 DIEST

+32 (0) 13 306 316

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie